europese regelgeving

De Europese droneregeling is nu bijna een jaar effectief en we weten intussen door onze A1/A3 cursussen al heel wat van de nieuwe regels. Het meest verwarrende van de beginperiode, maar nu intussen toch wel gemeengoed, is dat het om gewoon onze hobby vliegtuigen gaat en niet wat in de volksmond drones heten.

“Het gaat niet alleen om drones!
Ook als de term drone-verordening in het gewone spraakgebruik wordt gebruikt, heeft de verordening betrekking op alle onbemande vliegtuigsystemen (UAS). Als gevolg hiervan is de verordening van toepassing op alle op afstand bestuurbare modelvliegtuigen of helikopters.”
Dus gewoon alles waarmee wat wij als hobbyist buiten vliegen. Bij het indoor vliegen gelden de regels niet.

Wil je gewoon nog eens wat opzoeken of nakijken: https://www.dronewatch.nl/wet-en-regelgeving/

Een andere site die ook altijd probeert bij te blijven en nu nog eens door Gert wordt aangegeven : https://www.conrad.nl/info/inspiration/modelbouw-en-modelspoor/wet–en-regelgeving-drones-in-nederland-en-belgie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp