Boodschappenlijstjes

We gaan twee lijstjes maken om van start te kunnen met deze mooie hobby. Eentje voor de smalle beurs en eentje voor diegene die het wat breder heeft.

RC Vliegtuig

Natuurlijk een rc vliegtuig om mee te beginnen. Deze moet eenvoudig te bedienen zijn, makkelijk te vervoeren en eenvoudig te landen. Een zeer populair toestel is dan de bixler van hobbyking

De afkorting pnf betekent plug and fly en wil zeggen dat er alleen nog een accu, zender en ontvanger nodig is om te kunnen vliegen. Bijna klaar want we hebben natuurlijk ook nog een accu nodig voor de zender en het toestel zelf.

Accu en acculader 

We nemen de bixler nog even als voorbeeld. Voor dit toestel (en voor vele anderen) is een 3S 2200mah lipo nodig. Wat deze benaming precies betekent is nu niet belangrijk. Belangrijk is dat je zorgt dat je constant dezelfde stekkers gebruikt. In dit geval XT60. Persoonlijk zou ik er 2 van aanschaffen zodat je twee keer 6 / 7 minuten per keer kan vliegen. Als je een lader meeneemt dan kun je de hele dag met een paar pauzes er tussen lekker vliegen.

De acculader, er zijn binnen onze vereniging goede ervaringen met de imax B6. belangrijk is dat de voeding van de lader er bij zit en dat deze een accu met een xt 60 stekker kan laden.

Zender en ontvanger

Op de meeste zenders kun je meerdere vaak wel tot 15 vliegtuigen programmeren.  Natuurlijk helpen we je met het programmeren, maar hier is alvast een instructie filmpje. Dit is voor de meeste rc piloten wel genoeg en dit betekent dat je dan bij een volgend toestel alleen een ontvanger nodig hebt om in het vliegtuig te plaatsen. Zorg er dan wel voor dat je accu ook genoeg is voor je volgende toestel.De meest gangbare zenders zijn de futaba T6K deze komt met een ontvanger. In dezelfde categorie volgt de Spektrum dx6e hier moet nog een ontvanger bij aangeschaft worden. En als laatste voorbeeld maar zeker niet de minste, de flysky i6b. Deze komt ook met een ontvanger. De meeste toestellen hebben maar 4 kanalen nodig

1Rolroeren

2Roer

3Hoogte roer

4Gas

Hou marktplaats in de gaten als je gaat shoppen en vergeet niet dat we jou met raad en daad bijstaan zodat je eerste vlucht een succes wordt.

In de onderstaande artikelen gaan we erg ver op de stof in, bovenstaande  kennis is voldoende om te starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp