Nieuwsbrief 12

Nieuwsbrief Nr 12 nieuw vliegveld
Dd 3-2-2022

 

Goedemiddag allemaal,

Bij het aantreden van het nieuwe bestuur eind 2021 was er een duidelijke opdracht vanuit de leden, vind zo snel mogelijk een nieuw bruikbaar vliegveld.

Als bestuur was dit uiteraard Prioriteit nr1 en er is achter de schermen door het bestuur hard aan gewerkt.

Met trots kan het bestuur het volgende melden;

Vanaf vandaag 12.00 uur is Modelvliegclub Sneek de trotse bezitter van een eigen vliegveld op fietsafstand net buiten Sneek aan de Ivige Leane 18 te Loënga.

Modelvliegclub Sneek
Modelvliegclub Sneek

Mw. Jellie Scholten is de eigenaresse van 2 mooie stukken land die onderdeel zijn van een dagbesteding en heeft gisteravond de samenwerking met de modelvliegclub getekend.
In het begin zal er voornamelijk op het eerste veld gevlogen worden omdat er een brug gemaakt moet worden voor betere toegang tot veld Nr 2, dit gaat in directe samenwerking met de vereniging gebeuren.

In de aankomende dagen moet het bestuur een hele berg aan documenten opstellen voor de leden zodat het gebruik in goede banen geleid wordt waaronder een veld reglement.
Hierbij dan ook de oproep aan de leden voor mensen die zitting willen nemen in de veldcommissie.

Als alles ingeregeld is zal opdracht Nr2 voor het bestuur zijn om een goede vliegopleiding in elkaar te zetten.

Om te kunnen vliegen op dit veld gaan er enkele regels gelden.
Reserveren is verplicht en gaat via de website onder het kopje ons veld
Er mogen niet meer dan 5 piloten tegelijkertijd in de lucht zijn ivm veiligheid.
Uiteraard kan/mag u gewoon op het veld zijn als het al volgeboekt is.
Ook dient u ten alle tijden uw brevet + A1/A3 bewijs +kopie van de toestemming bij u te dragen tijdens het vliegen. Wij nemen aan dat u uw RDW nr op het vliegtuig is aangebracht.
De kopie van de toestemming zal u per privémail toegezonden worden en dient u uitgeprint of digitaal te kunnen tonen op verzoek van het bestuur, de eigenaresse en/of overheden die komen controleren.

Belangrijke regel is ook dat er altijd een spotter aanwezig moet zijn. Dit is iemand die op de uitkijk staat voor o.a. de trauma helikopter.
Het vliegveld ligt in de aanvliegroute van deze heli.

Hopelijk hebben wij morgen de veldregels al klaar en zal ook deze aan u toegezonden worden via een nieuwsflits en zal dit op de website te lezen zijn.

Mocht u nog aanvullende vragen hebben, stuur dan svp een mail naar voorzitter@modelvliegclubsneek.nl en wij proberen die dan zo snel mogelijk te beantwoorden.

Heel veel vliegplezier op ons nieuwe veld en enorme dank aan Mw. Jellie Scholten voor het ter beschikking stellen van haar landerijen.

Met vriendelijke groet,

Martijn Beerthuizen.
Voorzitter.
06-288-47-131

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp