Watervliegen VMVC-Aerodynamic, 7 mei 2022

De evenementencommissie heeft voor een mooi event gezorgd. Het KNMI voor goed weer.

Een ideale samenwerking voor een zeer geslaagde watervliedag op Bussloo. Met bijna geen wind was het starten en landen op het rimpelloze meer een waar genoegen. Na het verkrijgen van de benodigde vergunningen kon het grote watervliegfestijn beginnen.

Er waren 65 inschrijvingen. Vooral toen de leden in de gaten kregen, dat het een mooi dag zou worden stroomden de inschrijvingen uit het hele land binnen. Dankzij de medewerking van onze Landelijke Vereniging, de KNVvL, werd het evenement breed verkondigd en waren er inschrijvingen vanuit vele hoeken.

Er werd veel gevlogen, uiteraard bleek soms het water erg hard te zijn en zelfs schuimpjes breekbaar. Er waren veel toestellen van zeer waarschijnlijk Chinese herkomst (waar zie je nog een ouderwetse zelfgebouwde kist?); schaalmodellen en gemodificeerde versies, bijvoorbeeld een soort vliegende vleugel die in het origineel te weinig power had en nu met twee motortjes binnen 2 meter als een soort raket van het wateroppervlak opsteeg.

Buiten dat er veel gevlogen werd, was het ook een zeer gezellig dag. Veel watervliegers komen van diverse clubs en bij zo’n watervliegfestijn ziet men elkaar dan weer terug. Net een Reünie. Even rond een uur was er even een wat meer vlagerige wind en dat vroeg stuurmanskunst, maar daar ontbreekt het binnen de vlieggemeenschap niet aan.

Behalve de diverse modellen die de lucht in gingen, was daar natuurlijk Henri die met z’n bootje paraat lag om gestrande toestellen op te halen. Henri, altijd goed gemutst, maar nu ook voorzien van een zwemvest, je weet maar nooit, het water is hier wel 40 cm. diep! Gelukkig hoefde hij maar een enkele keer naar een dobberend toestel toe.

Al met al een zeer geslaagde dag aan het water, geen onvertogen woorden, geen ongelukken, heerlijk weer en geen al te zware crashes. Een
woord van dank natuurlijk voor de evenementen commissie en de meer dan fantastische keukencrew. Tot de volgende keer.

Klik op de foto om te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp