Drone bewijs

Op ons veld is een A1/A3 drone bewijs nodig. Natuurlijk kun je die in Nederland halen maar dan zijn er kosten aan verbonden. Omdat het een Europese verordening is mag je dit bewijs dus ook in andere landen halen. Dit kan zelfs met een online examen. Enkele van ons hebben dit via de Oostenrijk route gedaan, waar het geheel gratis online kan worden behaald via deze website.

https://online-kurs.dronespace.at/einstieg/ Het best kun je deze website met de web browser van Microsoft bezoeken (edge). De reden hiervoor is dat je dan de optie krijgt om de website in het Nederlands te vertalen.

Exploitantnummer

We moedigen je aan om een mooi toestel uit te zoeken waarbij je de tips uit de introductie zou kunnen volgen. Het is ook mogelijk om zelf een toestel te maken, kijk hiervoor op deze pagina . Zodra je dat mooie toestel in huis hebt moet je jezelf registreren bij de rdw. Hierna krijg je een exploitantnummer toegewezen die je op je toestel moet aanbrengen. Het nummer kan voor meerdere toestellen worden gebruikt.

Het is ook toegestaan om je exploitantnummer als qr code op je mobiel te plaatsen. In het filmpje hieronder zie je hoe je dit zou kunnen doen.

 

Motor A brevet

Binnen onze modelvlieg vereniging hebben we goed opgeleide instructeurs die je helpen om het motor A brevet te halen. Dit is een door de knvvl afgegeven brevet, en het examen hiervoor wordt op ons veld door bevoegde leden binnen onze vereniging afgenomen. Na het behalen van dit brevet kun je dus vliegen. Download hier je examen aanvraag formulier en vul hier alleen je eigen gegevens in en neem het mee naar je examinator. 

Huisregels

Daarnaast zijn er op ons veld ook nog huisregels waar we ons aan moeten houden, deze kun je hier vinden. We wensen je heel veel plezier met de opleiding.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp