Wat heb je nodig

Onlangs kwam een student trots zijn nieuwe toestel laten zien voor controle en om er mee te gaan lessen. Op onze website staat dat de bixler van hobbyking word aangeraden als beginner toestel omdat we uit ervaring weten dat het een prima toestel is om mee te beginnen. Deze student had een toestel aangeschaft die er wel een beetje op lijkt maar maar de vliegeigenschappen waren dermate teleurstellend dat er niet mee gelest kan worden. Zonde van het geld! Bespaar jezelf de teleurstelling en raadpleeg altijd de instructeur voordat je iets gaat kopen. Hieronder vind je een lijst van aanbevelingen.

Zender en ontvanger

De 3 meest voorkomende protocollen binnen onze vereniging zijn Futaba, Spektrum en Opencourse zenders waarbij op dit moment Radiomaster populair is.

Instap model Futaba: Futaba 6K V3 8-kanaals zender & R3008SB ontvanger.

Instap model Spektrum: Spektrum DX6e 6-Kanaals Zender Met AR620 Ontvanger

Instap model Opencourse Radiomaster Tx 16 S

Bij de radiomaster moet je nog een ontvanger aanschaffen en moet je jezelf goed inlezen. Er is namelijk een kleine studie nodig om alle mogelijk van deze zender te onderzoeken.

Accu en Lader

De meest populaire accu is een lipo 2200mah 3cel (3s). Hiermee kun je van 6 tot 8 minuten vliegen op onderstaande toestellen. Een goed voorbeeld is de Pack Turnigy 2200mAh 3S 30C Lipo Deze accu komt met een xt60 stekker. Controleer of deze op je toestel past. De meeste piloten hebben er minimaal twee mee naar het veld.

Om deze accu op te laden kun je een iMAX B6 80W 6A Lipo-batterijbalanslader gebruiken. Hiermee kun je ook de accu van je auto gebruiken om te laden (nog niet door ons getest).

Beginner Toestel

E-flite Timber

Onlangs kwam een beginner bij ons lessen met een E- flite Timber Het toestel komt met een ontvanger die geschikt is voor spektrum zenders. De stekker om de accu aan te sluiten is een EC3 stekker. Het is mogelijk op een verloop naar xt60 te kopen / maken. Dit toestel wil ik als ultiem beginner toestel aanmerken.

H-King Bixler 1.1 (PNF)

De Bixler is een prima toestel waarbij je zelf een zender en ontvanger nodig hebt.

Hobbyzone aeronaut

Nog een mooie kist om mee te beginnen is aeroscout van hobbyzone Het toestel in de link is klaar om te vliegen. Dit betekend dat zender, ontvanger, accu en lader meegeleverd worden.

Tot slot

Voorkom teleurstelling en raadpleeg je instructeur als je iets anders wil gaan aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp