Krabben tijdens de landing

Vanmorgen afgesproken om te vliegen maar aangekomen op het veld merkten we dat er een stevige wind stond. Deze stond ook nog eens dwars op het veld waardoor we een uitdaging zouden krijgen met de landing.
Omdat we niet boven de weg mogen komen moesten we vanuit downwind ineens indraaien op final. Als je toestel power genoeg heeft om door de wind te draaien moet het lukken dachten we.

We verzamelden alle moed en stuurden de slowpoke, timber en voltigeur de lucht in. Direct na het opstijgen zijn we begonnen om deze procedure met oefenen. We kwamen er achter dat het toestel in de draai vanuit baseleg naar final begon te driften, dit wordt ook wel krabben genoemd in de luchtvaart. Veel kijk plezier.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp