Hans kwam met de vraag of ik zijn nieuwe FMS Kingfisher wilde invliegen. Natuurlijk wilde ik dat want het toestel was al eens op mijn radar gekomen. Destijds had ik gekozen voor de goedkopere Tundra van Durafly. Laatstgenoemde kwam van hobbyking en hierover kan ik melden dat zij hun warehouse verhuist hebben uit de EU naar de US, maar dit geheel terzijde. De Kingfisher komt met digital servo`s , brushless 3536, 850Kv outrunner motor, Predator 40A brushless ESC en dit alles kan met de populaire 3S 2200mah lipo van stroom voorzien worden. Hans heeft er zelf nog een gyro / stabilizer ingebouwd. Bij rustig vliegen kun je er ongeveer 8 minuten mee in de lucht hangen, maar met dergelijke krachtbron is het natuurlijk erg leuk om te raggen aka bank and yank. Hierbij hou je rekening met maximaal 6 minuten vliegen. Het toestel is zeer degelijk ontworpen en makkelijk in elkaar te zetten. Het kan gerust tegen een stootje. Ik kan geen nadelen bedenken behalve dat het geen beginners toestel is maar dat veranderd met de toevoeging van een gyro. Let bij de start vooral op de korte afstand die het toestel nodig heeft om airborne te zijn.

veel kijk plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp